1. Haberler
  2. Bilim-Teknoloji
  3. MAÜ Öğrencilerinin 135 Projesi, TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

MAÜ Öğrencilerinin 135 Projesi, TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

featured

MAÜ Öğrencilerinin Hazırladığı 135 Proje, TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

Mardin Artuklu Üniversitesi ön lisans ve lisans öğrencilerinin hazırladığı toplam 135 proje, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. En çok proje kabulü alan birim ise 29 proje ile Sağlık Bilimleri Fakültesi oldu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından, üniversitelerde öğrenim gören ön lisans ve lisans öğrencilerine araştırma ile proje yönetimi deneyimi kazandırmak amacıyla yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” sonuçları açıklandı. Söz konusu programın 2025 dönemi değerlendirmeleri sonucunda, Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) 2026 yılı kabul listesinde 16 farklı birimden toplam 135 projeyle yer aldı.

Zirvede Sağlık, Edebiyat ve İlahiyat Fakülteleri var

Üniversite bünyesinde kabul edilen projelerin birimlere göre dağılımında, Sağlık Bilimleri Fakültesi 29 proje ile ilk sırada yer aldı. Sağlık Bilimleri Fakültesini ise sırasıyla 28 proje üreten Edebiyat Fakültesi ve 20 projeyle İlahiyat Fakültesi takip etti.

Rektör Özcoşar: “Elde edilen başarı uzun soluklu bir emeğin ve kararlılığın ürünüdür”

Üniversitenin göstermiş olduğu başarıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, üniversite olarak bilimi merkeze alan bir gelişim vizyonuyla hareket ettiklerini kaydetti. Özcoşar, “Son dönemde attığımız stratejik adımlar ve oluşturduğumuz araştırma odaklı üniversite kültürümüz sayesinde bu başarıyı yakaladık. 19 farklı birimimizden 135 projenin desteklenmesi, uzun soluklu bir emeğin ve kararlılığın ürünüdür. Öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden akademisyenlerimizi gönülden kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Fakülte ve Yüksekokulların Proje Dağılımı

Açıklanan verilere göre geriye kalan 13 birimin proje dağılımı şu şekilde sıralandı: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 17, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi 9, Tıp Fakültesi ise 6 proje ile destek programında yer aldı. Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Nusaybin MYO 5’er proje ile listeye girdi. Aynı kapsamda Güzel Sanatlar Fakültesi 3; Spor Bilimleri Fakültesi ve Devlet Konservatuvarı Yüksekokulu 2’şer; Mardin MYO, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) MYO, Turizm Fakültesi ve Savur MYO ise 1’er proje kabulü aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
duyars_z
Duyarsız
MAÜ Öğrencilerinin 135 Projesi, TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.