Fransa’dan gelip 6 çocuklu anneye yardım elini uzattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’dan Gelip 6 Çocuklu Anneye Yardım Elini Uzattı

Fransa’da yaşayan Türk asıllı Dilek Arca Mardinli anneye yardım elini uzatarak kendisine destek çıktı.

30 yıldır Fransa’nın başkenti Paris’te yaşayan Türk vatandaşı fotoğraf sanatçısı Dilek Arca, belli aralıklarla Türkiye’ye gelerek yardıma muhtaç ailelere destek çıkıyor. Geçen hafta içinde geldiği Mardin Kızıltepe ilçesinde 6 çocuğu ve kaynanası ile birlikte içinde oturulamaz durumda olan ve yıkılmak üzere olan evde yaşayan Mülkiye Kapan’ ı ziyaret ederek evin yeniden inşası için destek sözü verdi.

Eşini 2 yıl önce kaybeden ve en küçüğü 2 en büyüğü 16 yaşında 6 çocuğu ile birlikte kaynanasıyla yaşayan Mülkiye kapan’ı evinde ziyaret eden yardımsever Dilek Arca, evinin yeniden yapılması için komşu ve tanıdıkları tarafından toplanan 40 bin liraya kendisi de 6 bin lira ile destek çıktı.

Yardımseverleri de desteğe davet etti

Ziyarette ailenin yaşadığı evin durumuna çok üzüldüğünü ve etkilendiğini belirterek evin yeniden inşası için eksik kalan paranın tamamlanması için çabalarını sürdüreceğini ifade ederek yardımseverleri desteğe davet etti.

Arca, “ Fransa’da ki gönüllü yardımsever ve sivil toplum kurululardan topladığım yardımlar ile son bir yıldır yaklaşık 500 muhtaç aileye gıda ve giyim yardımında bulundum. Şu anda Mardin ve Batman başta olmak üzere bölgede tespit ettiğim muhtaç ailelere giyim, ayakkabı, gıda ve nakdi yardımda bulundum. Yardımlarımızı özellikle Dul ve çocuklu muhtaç ailelere yapıyorum.

Ev gerçekten içinde yaşanmayacak bir durumda

Son gelişimde 6 çocuğu ve kaynanası ile birlikte içinde oturulamaz durumda ve yıkılmak üzere olan evde yaşayan Mülkiye Kapan’ ı ziyaret ederek kendisine 6 bin lira nakdi destekte bulundum. Ev gerçekten içinde yaşanmayacak bir durumda çevresi ve komşuları tarafından 40 bin lira para toplanmış bende 6 bin lira destekte bulundum. Kalan para için destek vermeye çalışacağım ama hayırseverlerden de bu aileye destek çıkmalarını bekliyorum. “ şeklinde konuştu.