Bölgeye acı yaşatan yangın kontrol altına alındı!
Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Köksalan Mahallesinde saat 22.00 civarlarında çıkan yangın rüzgârın etkisiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahalleleri ile Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler Mahallelerine doğru ilerlemesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, AFAD, sağlık ekibi ve jandarma sevk edildi.
Mardin Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Türk ve Eş Başkan Devrim Demir başta olmak üzere tüm yetkililerde yangının bölgeye yayılması üzerine ekipleri yönlendirmek için olay bölgesine geçti.
Ekiplerin yanısıra Vatandaşlarında kendi çabalarıyla müdahale ettiği yangın rüzgarın etkisi ile geniş alana yayıldı. Çevre il ve ilçelerde bulunan itfaiye ekipleri de yangın yerine sevk edildi.
Vatandaşların ve ekiplerin yoğun ve özverili çalışması sonucu yangın gece saatlerinde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları ise devam etmekte.
Yaklaşık 17 kırsal mahalleyi etkisi altına alan yangında çok sayıda vatandaş hayatını kaybederken çok sayıda vatandaş ise yaralandı. Kırsal mahallelerde bulunan bazı evler kullanılmaz hale gelirken yüzlerce hayvan telef oldu. Binlerce dönüm ekili alan ise küle döndü.
Belediye 18 araç 105 personel ile yangına müdahale edildi
Mardin Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle Mardin’in Mazıdağı ilçesine ulaşan yangına 18 araç ve 105 personel ile müdahale etti.
Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Köksalan Mahallesinde saat 22.00 civarlarında henüz belirlenemeyen bir nedenden çıkan yangın Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerinde ekin ve ormanlık alanda etkili oldu. Rüzgarın etkisiyle yangın Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler Mahallelerine doğru ilerledi.
Yangının yaklaşık 17 kırsal mahalleye yayılması üzerine olay yerine Mardin Büyükşehir Belediyesine İtfaiye Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı arazöz, su ikmal aracı, tekneli araç, patpat ve üfleme motoru olmak üzere 18 araç ve 105 personel ile yangına müdahale etti Yangının çıktığı alanın genelde dağlık olması nedeniyle küçük araç olan patpat ve üfleme motorları ile müdahale edildi.
Yangın bölgesine itfaiyenin yanısıra AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri de söndürme çalışmalarına aktıldı.
Büyükşehir Belediyesi Kent A.Ş’ye bağlı ekipler ise vatandaşlara çorba ve ayran ikramında bulunuyor. Yangının çıktığı bölgede soğutma çalışmaları aralıksız devam ediyor.