• İmsak 05:44
  • Güneş 07:09
  • Öğle 12:13
  • İkindi 14:46
  • Akşam 17:07
  • Yatsı 18:28
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - Kızıltepe
  1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. ÇEVDER: “Dara Antik Kentine Beton Yapılaşmaya Hayır”

ÇEVDER: “Dara Antik Kentine Beton Yapılaşmaya Hayır”

featured

ÇEVDER: “Dara Antik Kentine Beton Yapılaşmaya Hayır”

Mardin Çevre, Tarihi Eserleri Koruma ve Geliştirme Derneği, Dara antik kentine misafir karşılama merkezi adı altında yapılan beton bir yapıya karşı olduklarını açıkladı.

Arkeoloji Sit alanı olan Dara Antik kentle bağdaşmayan beton yapının tarihi dokuya uygun hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Mardin Çevre, Tarihi Eserleri Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı (ÇEVDER) Aslan Başboğa yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Çevre Bakanlığının onayıyla Dara antik kentine misafir karşılama merkezi adı altında beton bir yapı inşa ediliyor.

Yapının tarihi kaya mezarlarının bulunduğu yerde çevre düzenlemesin de de parke taşları döşenmektedir.

Birinci derece Arkeoloji Sit alanı olan Antik kentle bağdaşmayan bu yapılaşmayı tarihi dokuya uygun hale getirilmesi veya yapının derhal durdurulması için Kültür ve Turizm il müdürlüğü ile Kültür varlıklarını koruma bölge kurulu ve ilgili tüm kurumların harekete geçerek gerekli adımların atılmasını istiyoruz.” Dedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
duyars_z
Duyarsız
ÇEVDER: “Dara Antik Kentine Beton Yapılaşmaya Hayır”
Yorum Yap
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.