Kızıltepe de 15 Temmuz Programı Gerçekleştirildi
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı düzenlendi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 10. Yılında Milletin büyük zaferini kutlama programına Kızıltepe Kaymakamı Murat Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Haluk Çınarbay, 4. Hudut Tugay Komutanı Emrah Köroğlu, ilçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, ilçe Jandarma komutanı Barış Cengiz, Ak parti ilçe başkanı Bülent Şahin, MHP ilçe başkanı Mehmet Şirin Tezdönen, İYİ parti ilçe başkanı Fahrettin Cevheroğlu, ilçe protokolü, Mardin toplumsal dayanışma federasyonu başkanı Mehmet Şerif Öter, STK ve Meslek Odaları temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tepebaşı Mahallesinde bulunan Halı Caddesi’nde halkın yoğun katılım ve coşkusuyla gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, Aziz Şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Dev ekranın kurulduğu alanda Kızıltepe ilçe Müftüsü Abdullah Erdoğan’ın Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının yayınlanması ilçe Kaymakamı Murat Acar günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşma ile devam eden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı günün anlam ve önemi üzerine yapılan konuşmalar, Recep Aslan ve Abdurrahman Önül’ün İlahilerini seslendirmesi, sinevizyon gösterimleri ile devam etti.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, 16 Temmuz’un ilk saatinde alanda ve tüm Camilerde selaların okunması ve duaların edilmesi ile son buldu.
VİDEO LİNKİ:
https://www.facebook.com/share/v/1EGMzPhCFU/





