1. Haberler
  2. Kültür-Sanat
  3. MARDİN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ İLE ŞEHİR SANATLA IŞILDIYOR

MARDİN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ İLE ŞEHİR SANATLA IŞILDIYOR

featured

MARDİN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ İLE ŞEHİR SANATLA IŞILDIYOR

Mardin Kültür Yolu Festivali’nin beşinci gününde Mardinliler, kültür ve sanatı harmanlayan etkinliklere yoğun ilgi gösterdi.

 Tasavvuf müziğinin güçlü yorumcularından Emre Ermiş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda verdiği konserle Mardinlileri ruhani bir yolculuğa çıkardı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu Büyük Salon’da Sevgi Deniz moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide oyuncu Osman Doğan, dinleyicilerle sahne sanatlarının inceliklerini ve oyunculuk serüvenindeki deneyimlerini paylaştı.

“Göğe Bakan Adamlar: Mardin’de Astronomi Geleneği” başlıklı söyleşi, Mardin Artuklu Üniversitesi AKM Vali Kılıçlar Salonu’nda düzenlendi. Etkinlikte konuşmacılar Prof. Dr. Yunus Cengiz, Doç. Dr. Kamuran Gökdağ ve Taha Yasin Arslan, Mardin’in köklü astronomi mirasını tarihsel ve kültürel boyutlarıyla ele aldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde düzenlenen “Sivil Toplum Kuruluşları için Kapasite Geliştirme Semineri” Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bu alanda çalışan ancak henüz UNESCO akreditasyonu bulunmayan sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi. Seminerde; UNESCO, Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi, sivil toplam kuruluşlarının sözleşmedeki yeri, proje yazımı ve fon yönetimi alanlarında sunumlar gerçekleştirildi.

Mardin Müzesi Sinema Salonu, somut olmayan kültürel miras taşıyıcılarını bir araya getirerek sorun ve ihtiyaçlarını paylaşmalarına olanak sağlayan “Yaşayan Miras Çalıştayı”na ev sahipliği yaptı.

Mardin Olgunlaşma Enstitüsü’nün “Bakır Atölyesi”nde el emeğiyle şekillenen motifler, gelenekten ilham alan bir ustalıkla hayat bulurken, Mardin Müzesi Atölyesi’nde gerçekleşen “Sikke Basma Etkinliği” katılımcılara tarihle iç içe, anlam yüklü bir deneyim yaşattı.

PABLO PICASSO: YARATILIŞ HER ŞEYDİR SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Festival kapsamında Mardin Müzesi Sanat Galerisi’nde açılan dünyanın en ünlü ressamlarından Pablo Picasso’nun eserlerinin yer aldığı “Pablo Picasso: Yaratılış Her Şeydir” sergisi Mardinlilerin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerden de yoğun ilgi görüyor. Picasso’nun sanat yaşamını ve kişisel ilişkilerinin eserlerine etkisini gözler önüne seren sergide; sanatçının gravür, çizim, poster, litografi ve fotoğraflarından oluşan; tamamı orijinal ve mirasçıları tarafından onaylanmış 50 eser yer alıyor.

MİNİKLER SANATLA İFADE GÜÇLERİNİ GELİŞTİRİYOR

 15 Temmuz Parkı’nda yer alan, rengârenk aktiviteler, atölye çalışmaları, sahne gösterileri, tiyatrolar ve oyun alanlarıyla dolu olan Çocuk Köyü, festivalin beşinci gününde de neşeli anlara sahne oldu. Çocuklar, “Kavuklu ile Pişekar Orta Oyunu“ ile geleneksel sahne sanatlarıyla tanışırken “Bubble Gösterisi“ ile eğlenceli anlar yaşadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
duyars_z
Duyarsız
MARDİN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ İLE ŞEHİR SANATLA IŞILDIYOR
Yorum Yap
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.