Mardin’de bir ilk, Plasma buharlaştırma teknolojisiyle geniz eti ameliyatı gerçekleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin’de bir ilk, Plasma buharlaştırma teknolojisiyle geniz eti ameliyatı gerçekleştirildi

Mardin’in Artuklu ilçesinde bulunan Özel Park Hastanesi’nde bölgenin ilk plasma buharlaştırma teknolojisi yöntemi ile geniz eti ve bademcik ameliyatları gerçekleştiriliyor.

Mardin’de Özel Park Hastanesi bölgenin ilk plasma buharlaştırma teknolojisi yöntemi ile geniz eti ve bademcik ameliyatları gerçekleştirmeye başladı.

Uzman Doktor Aydın Cevheroğlu’nun gerçekleştirdiği buhar yöntemiyle artık klasik yönteme gerek kalmadan hastalar daha kısa sürede sağlığına kavuşacak. Bu yöntem sayesinde artık geniz eti ve bademcik sorunu olan hastalar il dışına çıkmasına gerek kalmayacak.

Yeni yöntemle horlama, uyku apnesi, bademcik ve benzeri rahatsızlığı olan hastaların tedavisinin artık daha kolay olacağını aktaran ve ameliyatın Mardin bölgesinde ilk defa Mardin Park Hastanesi’nde yapıldığını söyleyen Uzman Doktor Aydın Cevheroğlu, “Mardin Park Hastanesine gelen bir hastanın plasma buharlaştırma teknolojisi ile kanama olmadan pasajın tamamen açılmasını sağlayarak geniz etini aldık. Tamamen plazma buharlaştırma teknolojisini kullandık, hasta kontrolünde hiçbir geniz eti olmadan hasta ile beraber bunu görmüş olduk. Bu yöntem sayesinde ameliyattan sonra hastalar kendini çok çabuk bir şekilde toparlıyor.” Açıklamasında bulundu.

Mardin Özel Park Hastanesi Başhekimi Abdurrahim Bedir ise, “Teknolojinin sağlık sektöründe de yerini almasıyla hastalara daha etkili ve güvenli tedaviler sunma imkanına kavuştuklarını, Plasma buharlaştırma teknolojisinin de bunlardan biri olduğunu belirterek, “geniz eti ameliyatlarını daha kolay ve başarılı bir şekilde gerçekleştirmemize olanak tanıyor. Bu sayede hastalarımızın ameliyat sonrası konforu ve iyileşme süreci önemli ölçüde artıyor” ifadelerine yer verdi.

Plazma ablasyon buharlaştırma metodu nedir?

Dokuların alınmasına olanak sağlayan düşük enerjili, minimal invaziv cerrahiye olanak sağlayan ileri teknolojidir. Bu yöntem,1998 yılından itibaren 12 milyonun üzerinde hastada uygulanmış, FDA onaylı bir sistemdir. Lazer veya elektrokoterle kıyaslandığında çok düşük ısıda (40-60 derece) işlemin gerçekleştirilmesine olanak sağlar. Böylece dokuya daha hassas davranılmış olunur. Sürekli akışı sağlanan tuzlu su iletken görevi görür. İki farklı elektrottan gönderilen radyofrekans enerjisi ile tuzlu suyun aynı ortamda bulunması “plasma bölgesi” denilen bir bölge oluşturur. “Plasma bölgesi” çevresindeki doku kanama olmadan buharlaştırılarak alınır. Kanama olmadan cerrahi işlem gerçekleştirildiği için, hem operasyon sahasındaki görüş rahat olmaktadır hem de tampon kullanılmasına gerek duyulmamaktadır.