• İmsak 05:47
  • Güneş 07:13
  • Öğle 12:15
  • İkindi 14:46
  • Akşam 17:07
  • Yatsı 18:28
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - Kızıltepe
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Mardin’de Gençlik ve Spor Altın Çağını Yaşıyor!

Mardin’de Gençlik ve Spor Altın Çağını Yaşıyor!

featured

Mardin’de Gençlik ve Spor Altın Çağını Yaşıyor!

Mardin’de gençlik ve spor alanında yapılan yatırımların olumlu sonuçları gözlemlenmeye başlandı. Yakın zamanda tamamlanan tesisler, projeler ve devam eden çalışmalar, kadim kentimizin gençlik ve spor altyapısının güçlenmesine ve büyümesi büyük bir etki sağladı.

Sporculara ekipmandan antrenöre kadar her alanda sağlanan destek ve her geçen gün büyüyen tesis envanteri gençlerimizin spor ve gençlik çalışmaları ile daha fazla ilgilenmelerine ve yeteneklerini geliştirip Ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil etmelerine olanak tanıyor.

Türkiye’de kurulacak ilk ‘Yazılımcı Girişimcilik Merkezi’ olan Mardin Yazılımcı Girişimcilik ve E-Spor Merkezi Genç Ofisi Projesi, Mardin’imizde gençlerin, yazılım ve e-oyun sektöründe yeteneklerini geliştirmeye çok büyük katkılar sunacak.

Yakın Zamanda elde edilen Ulusal ve Uluslararası başarılar;

18-19 Mayıs tarihleri arasında Mısır’da düzenlenen U23 Akdeniz şampiyonasında Mardinli Sporcumuz Şeyhmus ÇAPAT 10.000 Metre Yürüyüş branşında 42:45 derseciyle 2. Olarak Gümüş Madalya kazandı.

11-19 Mayıs tarihleri arasında Fethiye’de yapılan Yıldızlar Türkiye Boks Şampiyonasında sporcumuz Kübra ÇİÇEK, 50 kg sikletinde şampiyon olup, Bosna-Hersek’te yapılacak olan Avrupa Yıldızlar Boks Şampiyonasın’da Ülkemizi temsil edecek.

Milli Sporcumuz Ahmet Alkanoğlu 5680 sporcunun katıldığı Azerbaycan Bakü Maratonunda birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Bosana-Hersekte yapılan,”16th APRIL 6th International shooting competition” yarışmasında, Milli Sporcumuz Elif Berfin ALTUN birinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

Bulgaristan düzenlenen 2800 sporcunun katıldığı Stara Zagora maratonunda Milli Sporcumuz Ömer Alkanoğlu ikinci oldu.

Sırbistanda yapılan Balkan Maraton Şampiyonasında Milli Sporcumuz Selim Seven ikinci oldu ve aynı yarışmada tamamı Mardin’li sporculardan oluşan milli takımımız şampiyonluğa ulaştı.

Sporcularımız Halit SAÇAN ve Mehmet SOFUOĞLU Hentbol branşında Milli Takımlar alt yapı kampına davet edildi. Mardin tarihinde Hentbol branşında ilk defa milli takım tarama kampına sporcu çağırıldı.

Samsun’da düzenlenen 19 Mayıs Kulüpler Yarı Maraton Ligi Final Kademesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri birinci olurken Mardin Margenç Atletizm Takımımız ikinci oldu, Ankara Ego takımı ise üçüncü olarak yarışı bitirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
duyars_z
Duyarsız
Mardin’de Gençlik ve Spor Altın Çağını Yaşıyor!
Yorum Yap
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.