MARDİN’DE KÜLTÜR SANATIN BÜYÜLÜ YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR
Mardin Kültür Yolu Festivali’nin altıncı gününde de her yaştan katılımcıyı ağırlayan etkinlikler kenti kültür sanatla buluşturdu.
Erdal Şahin ve Ezgi Eyüboğlu “Nota Arası Sohbetler” etkinliğiyle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda dinleyicileriyle bir araya geldi. Programda, ikilinin sıcak sohbeti Erdal Şahin’in ezgileriyle renklendi.

Mardin Artuklu Üniversitesi AKM Vali Kılıçlar Salonu’nda gerçekleşen “Aşık Veysel Türküleri” konserinde sahne alan Coşkun Karademir, kopuz ve bağlama eşliğinde ustalıkla seslendirdiği ezgilerle Aşık Veysel’in kültürel mirasını sahneye taşıdı.
Aynı salonda gündüz gerçekleştirilen “Mardin’li Bir Deha: Ebül‘ulâ Mardin” söyleşisinde, Cevdet Yavuz, Hamdi Çilingir ve Sıtkı Karadeniz konuşmacı olarak yer aldı. Etkinlikte, Türk hukuk tarihinin öncü isimlerinden Ebül‘ulâ Mardin’in düşünce mirası ve akademik katkıları derinlemesine ele alındı.

Mardin Olgunlaşma Enstitüsü’nde düzenlenen “Kumaş Boyama Atölyesi”nde katılımcılar geleneksel tekniklerle özgün tasarımlar oluşturdu. Mardin Millet Bahçesi İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen “KitAP+ Uygulama Tanıtımı”nda ise Neşe Kınalı, “Dinozor Kitabı” üzerinden interaktif bir okuma deneyimi sundu.
MİNİKLERİN FESTİVAL COŞKUSU HIZ KESMİYOR
15 Temmuz Parkı’nda yer alan, rengârenk aktiviteler, atölye çalışmaları, sahne gösterileri, tiyatrolar ve oyun alanlarıyla dolu olan Çocuk Köyü, festivalin altıncı gününde de neşeli anlara sahne oldu. Çocuklar, “Adnan Abi ile “Geçmişin İzinde Geleceğin Peşinde“ etkinliği ve “Neşeli Dünyam Çocuk Tiyatrosu“ ile unutulmaz anılar biriktirdi.

