• İmsak 05:26
  • Güneş 06:49
  • Öğle 12:07
  • İkindi 14:51
  • Akşam 17:15
  • Yatsı 18:33
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - Kızıltepe
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mardin’de toplu ulaşıma zam

Mardin’de toplu ulaşıma zam

featured

Mardin’de toplu ulaşıma zam

 

Mardin il genelinde şehir içi ile ilçeler arası tolu ulaşıma yeniden zam yapıldı.

 

Petrol ve Döviz’de yaşanan fiyat artışlarıyla birlikte Mardin’de toplu ulaşıma yeniden zam yapıldı. Mardin genelinde faaliyet gösteren taksi, minibüs ve servis araçlarına 30 ile 35 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

 

Mardin’de Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi tarafından şehir içi ulaşıma yüzde 30 oranında zam yapıldı.

 

Mardin’de toplu ulaşım ücretleri, son bir yıl içinde üçüncü kez fiyat artışı yaşanırken, son zam ile birlikte şehir içi toplu taşıma ücreti kartlı binişlerde 4.00 TL’den 5.25 kuruşa yükseltirdi. Kartsız binişlerde ise 5 TL olan kişi başı ücret 7 TL’ye yükseldi.

 

İlçeler arası ulaşım ücretlerine de benzer oranda zam yapılırken belirlenen yeni fiyatlara göre Kızıltepe- Artuklu ilçeleri arasındaki ulaşım ücreti 9 TL’den 12 TL’ye yükseltildi.

 

Şehir içi ve ilçeler arası halk otobüsü ücretlerine yüzde 30-35 arası zam yapılırken Zam, kartlı binişlerin yanı sıra kartsız biniş tarifelerine de aynı oranda yansıtıldı. Yeni tarifeye bugün sabahtan itibaren uygulanmaya başlandığı öğrenildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
duyars_z
Duyarsız
Mardin’de toplu ulaşıma zam
Yorum Yap