Mehtabiyat / Mehtap TUMRİK
CENNET KÂBUSU
Derler ki, herkesin öteki yarısı varmış yeryüzünde…
Muhtemelen benim öteki yarım Kuzey Kutbu’nda yahut Avustralya’dadır…
Yani epey uzağımda.
Yani normal şartlar altında ne benim onu, ne onun beni bulma ihtimalimiz yok…
Eh, durum bunu gösteriyorken, ben de ümidimi cennete sakladım…
Cennetteki iri gözlü “Huri”ler gibi, ben de iri kaslı “Hayri”lerden birini öteki yarım olarak bulurum herhalde…
Lakin bu Hayri’nin Türk olmasını istemem doğrusu!..
Niye olacak;
Bizimki Türk Hayri olursa;
Cennette olduğunu unutur: “Gah gız! Baa üzüm ver, zırtıma maşaj yap, ayaamı yıka, beni zerinlet!” diye orda da huzur vermez ve cenneti cehenneme çevirir!…
En nihayetinde, cennetteki ilk “Huri-Hayri kavgası” çıkar ve Adem-Havva vak’asında olduğu gibi bir anda kendimi dünyada bulurum ve hem de kiminle; Cennetten kovulma nedenim Hayri’yle birlikte!…
Tüm bunları düşündükçe, “Bana cennette de huzur yok!” diye yeise kapılıyorum şimdiden…
Öte yandan, diyorum ki;
“Ya, cennete girmek öyle kolay mı? Bu tür bir Hayri’nin cennete vize alması mümkün olur mu?”…
Biraz düşününce, Türkiye’de kadın olmak kadar erkek olmanın da ne kadar zor olduğunu biliyor ve Türk Hayri’nin dünyadaki hayatını hayal ediyorum bir anda: (Işıklar kısılsın, görüntü siyah-beyaz olsun) Bizim Türk Hayri, on çocuklu bir ailede açlık, yokluk içinde büyür ve hep “Hamdeder”…
Anasına, Atasına saygıda kusur etmez hayır duası alır…
Sever, âşık olur, başlık yüzünden sevdiğini alamaz, sebep olanları “Allah’a havale eder”…
Çalışır, çabalar, tüm parasını bankaya yatırır; hortumlanır, sebep olanları “Allah’a havale eder”…
Eşe dosta kefil olur, ödenmez; evine haciz gelir, “Allah’a havale eder”…
Belediye çukuruna düşer, sağlık güvencesi yok diye ambulans bile almaz, bir taraftan kan kaybeder, bir taraftan da “Allah’a havale eder”…
Eh bu kadar çileli bir hayatın sonundaki “havale”lere istinaden, cennete girmeyi hak etmez mi bizim Türk Hayri?…
İşte tüm bunları hayal ettikçe, cennetten kovulmama neden olabilecek Türk Hayri’ye hak veriyor ve orada, ona hizmet etmenin kaçınılmaz olacağına emin oluyorum!..
Ama ben de bir Türk Huri olarak;
Tüm yaşantımdaki darbelerin neticesinde, ebedi istirahatımda rahat yüzü görmek ve oranın nimetlerinden yararlanmak istiyorum. Ve elbette ki “Beni anlayan bir Hayri” ile birlikte…
Çok mu?!..
ŞiiriMM
Dünyada gülmedim, Cennette güleyim bari, Orada huzur arıyorum, İstemem bir Türk Hayri!
27 Şubat 2013