• İmsak 05:59
  • Güneş 07:23
  • Öğle 12:32
  • İkindi 15:10
  • Akşam 17:32
  • Yatsı 18:51
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - Kızıltepe
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Demirkaya Alternatif Çevre Yolu için Görüşmelerde Bulundu 

Demirkaya Alternatif Çevre Yolu için Görüşmelerde Bulundu 

featured

Demirkaya Alternatif Çevre Yolu için Görüşmelerde Bulundu 

Milletvekili Cengiz Demirkaya kısa sürede tamamlanacak bir alternatif çevre yolu ve Ceylanpınat yolunun genişletilmesi çalışması için Karayolları ile bir dizi görüşmede bulundu. 

Mardin Kızıltepe ilçesinden geçen ve Uluslar arası transit karayolu taşımacılığı yapılan tarihi İpek yolunun ilçe merkezinde kalması nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğu ve sık sık yaşanan Trafik kazaları nedeniyle yeni çevre yolu ihtiyacının doğması nedeniyle uzun zamandır yapılan girişim ve görüşmelerin adlında güdeme gelen yeni çevre yoluna ne zaman başlanacağı ve tamamlanacağı belirsizliğini koruması nedeniyle Kızıltepe ilçe merkezinden geçen araçlar için alternatif çevre yolu çalışması gündeme geldi.

Ak Parti Mardin Milletvekili ve Çevre3 komisyonu üyesi Cengiz Demirkaya, Alternatif çevre yolunun hayata geçirilmesi için Karayolları 9. Bölge müdürü Savaş Bayındır ile bir görüşme gerçekleşirdi. Transit araçların ilçe girişinden ayrılacak yeni yol üzerinden yoluna devam etmesi planlanan çalışma ile ilgili Bölge müdürü ile yapılan görüşmede yapılacak alternatif yol güzergâhında kamulaştırması gereken bazı binaların Mardin Büyükşehir Belediye ile Kızıltepe Belediye tarafından kamulaştırmasına başlandığı açıklandı.

Kamulaşma çalışmasının tamamlanması ile alternatif çevre yolunun karayolları tarafından hızlı bir şekilde başlanıp tamamlanacağı belirten Milletvekili Demirkaya, Kızıltepe İpek yolunda mevcut Trafik sorununun çözümü için Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ile Kızıltepe Belediyesinin ortak çalışma ve planlamakta yapıldığını söyledi.

Mardin Milletvekili Demirkaya ayrıca Kızıltepe Ceylanpınar arasında bulunan karayolu ile ilgili yapılacak çalışma hakkında bilgi alarak çalışmaların hızlandırılması için girişimlerde bulunduğunu belirterek, Yapılan görüşmelerde Kızıltepe Mardin arasında bulunan Protokol yolunda yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve trafik akışının düzenli bir hal alması ile Mardin Midyat yolu ile ilgili planlamanın da ele alındığını söyledi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
duyars_z
Duyarsız
Demirkaya Alternatif Çevre Yolu için Görüşmelerde Bulundu 
Yorum Yap
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.