• İmsak 05:51
  • Güneş 07:18
  • Öğle 12:18
  • İkindi 14:48
  • Akşam 17:09
  • Yatsı 18:30
  • SONRAKİ NAMAZA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - Kızıltepe
  1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kızıltepe Belediye Başkanı İpek görevine başladı

Kızıltepe Belediye Başkanı İpek görevine başladı

featured

Kızıltepe Belediye Başkanı Zeyni İpek resmen göreve başladı

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde DEM Parti’den Kızıltepe Belediye Başkanı seçilen Zeyni İpek bugün makamına geçerek resmen göreve başladı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin kesin sonuçlarının açıklanmasının ardından yaklaşık 79 bin seçmenin oyunu alarak Kızıltepe Belediye Başkanı olarak seçilen ve dün mazbatasını alan yeni başkan Zeyni İpek bugün belediyeye gelerek resmi olarak görevine başladı.

Belediye eş başkanı Hamdiye Turgay Bilek, önceki dönem Belediye başkanı Nilüfer Elik Yılmaz, Belediye meclis üyeleri ve DEM Parti yöneticileri ile birlikte Kızıltepe Belediyesine gelen yeni başkan Zeyni İpek burada yaptığı konuşmanın ardından başkanlık makamına geçti.

Belediye bahçesinde önceki dönem Belediye başkanı Nilüfer Elik Yılmaz ile yapılan devir teslim töreninde açıklamada bulunan Nilüfer Elik Yılmaz konuşmasında, “Biliyorsunuz 2019 yılında belediyemize kayyum atandı ancak biz halkımızın bize sahip çıkacağından emindik,  Halkımız bir daha dik duruşu yanımızda oldu tüm Kızıltepe Halkına teşekkür ediyorum, Bugün çok mutluyuz yeni seçilen arkadaşlara görevimi devrediyorum kendilerine başarılar diliyorum.” Dedi.

Kızıltepe Belediye Başkanı Zeyni İpek ise yaptığı konuşmada, Van’da yaşanan olayın antidemokratik bir durum olduğuna dikkat çekerek yine de yanlıştan dönülmesinin sevindirici olduğunu belirterek,  “31 Mart seçimlerinden halkımız bize ve iradesine sahip çıkarak yanımızda durdu. Bildiğiniz gibi 2016 ile 2019 yılında 2 defa irademize kayyum atandı. Bu halk seçimlerde yine iradesine sahip çıkarak kayyum uygulamasına son verdi. Bugün Nilüfer başkandan görevi devralıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Belediye eş başkanı Hamdiye Turgay Bilek de yaptığı konuşmada, Halkın kendi iradesine sahip çıkarak seçimde mevcut sistemi mahkum ettiğini söyledi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
duyars_z
Duyarsız
Kızıltepe Belediye Başkanı İpek görevine başladı
Yorum Yap
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.