1. Haberler
  2. Güncel
  3. Tarihi 1. Cadde ve Cumhuriyet Meydanı Lavanta Kokacak

Tarihi 1. Cadde ve Cumhuriyet Meydanı Lavanta Kokacak

featured

Tarihi 1. Cadde ve Cumhuriyet Meydanı Lavanta Kokacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent estetiğini artırmak ve yeşil alanları zenginleştirmek amacıyla Artuklu Tarihi 1. Cadde ve Cumhuriyet Meydanı’nda lavanta dikimi gerçekleştirdi.

 

Estetik görüntüsünün yanı sıra hoş kokusu ve çevreye sağladığı ekolojik katkılarla bilinen lavantalar, meydanda hem görsel bir şölen sunacak hem de vatandaşlara ferahlatıcı bir atmosfer sağlayacak. Lavanta dikimi, hem şehir merkezine doğal bir güzellik katmak hem de sıcak yaz günlerinde serinlik hissi oluşturmak amacıyla planlandı.

 

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri, lavanta gibi çevre dostu bitkilerin yaygınlaştırılmasıyla birlikte daha sürdürülebilir ve sağlıklı bir kent dokusu oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Vatandaşlar, yapılan çalışmadan memnuniyet duyduklarını ifade ederken, benzer peyzaj çalışmalarının şehrin farklı noktalarında da uygulanmasını talep etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
duyars_z
Duyarsız
Tarihi 1. Cadde ve Cumhuriyet Meydanı Lavanta Kokacak
Yorum Yap
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.