1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kızılay’dan Kızıltepeli kan bağışçılarına ücretsiz fidan

Kızılay’dan Kızıltepeli kan bağışçılarına ücretsiz fidan

featured
Paylaş

Kızılay’dan Kızıltepeli kan bağışçılarına ücretsiz fidan

Kızıltepe Özgürlük Meydanında bulunan bir ağacın Kızılay görevlisi tarafından kesilmesi üzerine kamuoyunda tepkiye neden olurken Belediye işlem başlatmıştı. Yaşanan bu durumun ardından Kızılay tarafından ağacın yerine 5 yeni ağaç dikildi. Ayrıca Kan Bağış Merkezi’nde kan bağışında bulunan vatandaşlara ücretsiz ağaç ve fidan dağıtılacağı duyuruldu.

Kızılay, olayın ardından yaptığı yazılı açıklamada yaşanan durum nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek kamuoyundan özür diledi. Açıklamada, ağacın kesilmesine neden olan görevli hakkında kurum tarafından disiplin işlemi uygulandığı, ayrıca kesilen ağacın yerine aynı görevli tarafından 5 yeni ağacın dikildiği belirtildi.

Çevreye verilen zararın telafi edilmesi amacıyla yeni bir kampanya başlatan Kızılay, ayın 15’ine kadar Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda bulunan Kızılay Kan Bağış Merkezi’nde kan bağışında bulunan vatandaşlara ücretsiz ağaç ve fidan dağıtacağını duyurdu.

Kızılay açıklamasında, kamuoyunu böyle üzücü bir olayla meşgul ettikleri için bir kez daha özür dilerken, bundan sonraki süreçte ağaçlandırma, fidan dağıtımı ve yeşilin korunmasına yönelik kampanya ve çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

Yetkililer, çevrenin korunmasına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu kampanyaya tüm vatandaşları destek vermeye davet etti

Kızılay’dan Kızıltepeli kan bağışçılarına ücretsiz fidan