MAÜ, Mardin’de Dört Mevsim Turizmi İçin Proje Üretecek
Mardin Artuklu Üniversitesi Kamu, Özel ve Karma Sektör İş Birliği Koordinatörlüğünün (MAÜKÖK) Hizmet Sektörü İşbirliği Kurulu (MAÜHİS) Mardin’in Hizmet (Turizm) sektöründe yer alan şehrin önde gelen temsilcileri ile bir araya gelerek planlanan faaliyet girişimleri toplantı serisinin üçüncüsünü gerçekleştirdi.
Üç gün boyunca Tarım, Sanayi (Tekstil) ve Hizmet (Turizm) alanlarında düzenlenen toplantı serisinin üçüncüsü Hizmet (Turizm) sektörünün temsilcileri ile yapıldı.
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya turizm sektörünün önemli isimleri, köklü turizm acenteleri ve otel işletmecileri katıldı.
Türkiye’nin en iyi üç Turizm Fakültesinden birine sahip olduklarını hatırlatarak turizm sektörü temsilcilerine hitap eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, “Üniversitemiz vizyon ve misyonunda köklü değişikliklere giderek Sosyal Bilimler +5‘T’ şeklinde belirlediği odak noktaları ile daha çok sahada olan ve sahada görünen bir üniversiteye dönüşmeyi hedeflemektedir. Sadece akademik çalışmalar ile fildişi kulelerde çalışan bir üniversite olmak dışında sahada oldukça yoğun çalışma yapan, sahaya ve şehre dokunan, değer üreten ve şehre değer katan bir üniversiteye dönüşme çabası içerisindeyiz.” dedi.
Son üç gündür tarım, tekstil ve turizm sektörleri ile bir araya geldiklerini belirten Özcoşar, temel amaçlarının sektör ile birlikte neler yapılabileceği konusunda sektörün içinden isimlerle birlikte net bir şekilde istişare etmek olduğunu söyledi.
Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulan Tıp Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin yanında yakın zamanda kurulacak olan Ziraat Fakültesi ile diğer mevcut olan fakültelerin MAÜ’nün yeni misyonu açısından çok önemli uygulamalar olduğuna dikkat çeken Özcoşar, “Son iki yıldır üniversitemizin en gözde fakültelerinden biri de Turizm Fakültemizdir. Hem gastronomi alanında hem de turizmin diğer anlamlarında oldukça etkin ve aktif bir kadromuz var ve bu kadromuz şehre gerçekten değer katabilecek bir misyon ve anlayışla çalışıyor. Üniversitemizin Turizm alanındaki Lisans ve Ön lisans son dönem öğrencilerine sahada staj yapma imkânı sunuyoruz. Mardin’in turizm sektöründeki kalifiye personel açığının giderilmesi için daha kalıcı işbirliklerine hazırız. Mardin turizminin yılın on iki ayı boyunca canlı kalması için proje çalışmaları yapacağız.” dedi.
Mardin İlinde turizm sektörünün sorunları ve bu çerçevede üniversiteden beklentilerin tespit edilebilmesi için katılımcılar tarafından bir anket formunun doldurulmasıyla devam eden toplantı, katılımcılar ile sektörün yaşadığı sorunlara ve sorunların çözüm önerilerine ilişkin müzakerelerin yapılması ile son buldu.
Günay A. Halıcı