Mezopotamya’nın İlk Uluslararası Turizm Kongresini MAÜ Yaptı
Mardin Artuklu Üniversitesi, Dicle Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle 27-28 Kasım tarihleri arasında Turizm Fakültesi ve Turizm, Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “I. International Mesopotamia Tourism Congress” adlı kongreye ev sahipliği yaptı.
Dünya çapında bölgenin turizm tanınırlığına önemli bir kilometre taşı olan ‘Uluslararası Mezopotamya Turizm Kongresi’ ile birlikte, Mardin Artuklu Üniversite’sinin belirlediği ‘Sosyal Bilimler + 5 T’ vizyonu bileşenlerinden olan “Turizm” odağında önemli ilerlemelerin kaydedildiği gözlemlendi.
11 Farklı ülkenin uzman araştırmacılarının yer aldığı “I. Uluslararası Mezopotamya Turizm Kongresi” ile birlikte Mardin’in dünya ölçeğinde tanınırlığının artmasına üniversite olarak önayak olduklarını ifade eden MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, akademik perspektifle ele alınan turizm kongresinin bölge için son derece önemli olduğunu aktardı.
Mardin Artuklu Üniversitesi ev sahipliğinde ve Dicle Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle gerçekleştirilen kongrenin açılışı oturumu yüz yüze yapıldı.
Yüz yüze yapılan açılış oturumundan sonra iki gün boyunca çevrimiçi şekilde devam “I. Uluslararası Mezopotamya Turizm Kongresi’nin ana teması bölgede hakim olan “Kültür ve İnanç Turizmi” olarak belirlendi.
Kongre dönem başkanı olan MAÜ Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Harman, bölge için son derece önemli olan kongreye 11 farklı ülkeden yaklaşık olarak 100 akademisyen ve araştırmacının katılım sağladığı ve 30 akademik bildirinin sunulduğu bilgisini verdi.
Prof. Dr. Harman Çevrimiçi olarak düzenlenen kongrenin oturumlarına paralel olarak alanında uzman akademisyenlerden olan; Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu, Prof. Dr. David Fennell, Dr. Stefano Dominioni ve Prof. Dr. Dallen Timothy’nin de katılım sağladığını belirterek, bu tür kongrelerin gelecek yıllarda da devam etmesinin elzem olduğuna dikkat çekti.